Partners

De toegankelijkheid van scholen verbeteren doe je niet alleen. De provincie Vlaams-Brabant rekent daarvoor op een aantal partners. On Wheels gaat met de expertise van haar ervaringsdeskundigen aan de slag in Vlaams-Brabant. Voor de communicatie van het hele project doet ze beroep op het professionele advies van Toecomst, communicatie met een sociaal profiel.

Provincie Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant geeft om toegankelijkheid. Al een aantal jaren zetten ze in op toegankelijkheid in de steden en gemeentes. Dit jaar zijn ook de eerste scholen aan de beurt. Onderwijs moet een vrije keuze zijn. Vrije schoolkeuze kan uiteraard niet als niet iedereen in het schoolgebouw binnen kan. Daarom gaat Vlaams-Brabant op zoek naar de goede en minder goede realisaties van toegankelijkheid in het onderwijs. 

On Wheels vzw

On Wheels is een jonge non-profit organisatie die is opgericht met één groot doel: een toegankelijker leefomgeving creëren voor mensen met een beperking. Wij geloven dat moderne technologie, zoals deze app, kunnen worden gebruikt om dit objectief te bereiken. De ficus in dit project ligt op rolstoelgebruikers, hoewel het ontworpen werd om gebruiksvriendelijk te zijn voor mensen met een mentale beperking, kleurenblindheid en ouderen. Onze toekomstige projecten zullen zich richten op andere beperkingen zoals personen et een visuele of auditieve beperking door ook hen een technologische hand te reiken.

Toecomst

Toecomst richt zich tot de non-profit sector. Als communicatiebureau zijn we ervan overtuigd dat een goede communicatie, ingebed in een sterk business plan, de sleutel is tot hoge sociale winsten. Toecomst biedt een cross-telling platform aan om met sympathisanten, leden,... op een vlotte manier te communiceren. De organisatie betaalt trouwens pas als ze er voordeel uit haalt.

Met het project On Wheels heeft Toecomst aangetoond wat de mogelijkheden zijn. Netwerken inschakelen, enquêtes doen, berichten sturen, krachtige filmpjes maken en een stevig business plan uitwerken om On Wheels naar een hoger niveau te tillen.

Toecomst

Website

www.toecomst.be

E-mailadres

info@toecomst.be